Αεροδρόμιο

Η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο, με έκταση 9.251 km² και πληθυσμό γύρω στα 918.100 άτομα. Η στρατηγική θέση του νησιού έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να θεωρείτε η Κύπρος ως ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και η ιδανική τοποθεσία για την προσέλκυση διεθνών επιχειρήσεων. Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) από το 2004, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για τους ξένους επενδυτές.

Στην Κύπρο, ο κόσμος απολαμβάνει ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο. Συνολικά 180.000 ξένοι υπήκοοι ζουν και εργάζονται στην Κύπρο, ποσοστό 22% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, καθιστώντας το νησί ένα ξεχωριστό και κοσμοπολίτικο μέρος.

Η Κύπρος είναι η πιο ηλιόλουστη χώρα στην Ευρώπη με πάνω από 340 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Η χιονόπτωση είναι επίσης συχνό φαινόμενο τους χειμερινούς μήνες στην οροσειρά της χώρας (Τρόοδος).

Υπάρχει επίσης ένα πολύγλωσσο και ιδιαίτερα εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό καθώς διατηρούμε ένα απ’ τα υψηλότερα ποσοστά αποφοίτων ανώτερης εκπαίδευσης (ανα κάτοικο) στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, η Κύπρος είναι η δεύτερη κορυφαία χώρα στην Ευρώπη που ξοδεύει τόσα στην εκπαίδευση σε σχέση με το ΑΕΠ στην ΕΕ και σύμφωνα με την Eurostat κατατάσσεται στην κορυφή μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά το ποσοστό του πληθυσμού με προσόντα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας μεταξύ 25-64 ετών.

Ως μέλος της ΕΕ, η Κύπρος προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, με κόστος χαμηλότερο από ό, τι οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, καθώς και σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία.

Υπάρχουν επίσης πολλαπλές επιλογές σε ότι αφορά τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, τα οποία προσφέρουν εξαιρετικά ψηλά επίπεδα στην εκπαίδευση. Η Ελληνική γλώσσα είναι κυρίως η γλώσσα που χρησιμοποιείται στα δημόσια σχολεία, ενώ η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται στην πλειονότητα των ιδιωτικών σχολείων. Τα τοπικά κολέγια και πανεπιστήμια αναγνωρίζονται διεθνώς και για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο εξωτερικό, τα σχολεία ακολουθούν το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα, ή προετοιμάζουν τους υποψηφίους για μία θέση σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρά το γεγονός ότι η μητρική γλώσσα είναι η ελληνική, η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείτε ευρέως στον τομέα των επιχειρήσεων.

Η πρωτεύουσα και επιχειρηματικό κέντρο της χώρας είναι η Λευκωσία, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Κύπρου. Η Λεμεσός, είναι το κύριο εμπορικό κέντρο και ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Μεσογείου, βρίσκεται ακριβώς πάνω στην νότια ακτή και απέχει περίπου μία ώρα από τη Λευκωσία. Το διεθνές αεροδρόμιο της Κύπρου βρίσκεται στη Λάρνακα και απέχει περίπου 30 λεπτά μακριά από κάθε ένα από τα πιο πάνω κύρια κέντρα του νησιού.