Αεροδρόμιο

Η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο, με έκταση 9.251 km² και πληθυσμό εκτιμάται γύρω από 838.897 ανθρώπους. Η στρατηγική θέση του νησιού έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να θεωρείτε η Κύπρος ως ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και μια ιδανική τοποθεσία για την προσέλκυση διεθνών επιχειρήσεων. Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004 προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για τους ξένους επενδυτές.

Στην Κύπρο, ο κόσμος, απολαμβάνει ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο. Συνολικά 180.000 ξένοι υπήκοοι ζουν και εργάζονται στην Κύπρος, ένα ποσοστό 22% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, καθιστώντας το νησί ένα ξεχωριστό και κοσμοπολίτικο μέρος για να ζει. Επίσης το ποσοστό της εγκληματικότητας είναι πολύ χαμηλό.

Η Κύπρος είναι η πιο ηλιόλουστη χώρα στην Ευρώπη με πάνω από 340 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Φυσικά δεν είναι όλα σχετικά με ηλιοφάνεια, καθώς υπάρχει και η οροσειρά της χώρας (Τρόοδος) όπου πέφτει αρκετό χιόνι το χειμώνα για να μπορέσουν να ανοίξουν οι πίστες του σκι για τους λάτρεις του αθλήματος. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το περιβάλλον στη Κύπρος είναι ένα από τις πιο υγιεινές στον κόσμο και είναι σχετικά παρθένο από την εκβιομηχάνιση.

Έχουμε ένα πολύγλωσσο και ιδιαίτερα εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό και το υψηλότερο ποσοστό αποφοίτων πανεπιστημίων ανά κάτοικο στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, η Κύπρος είναι η δεύτερη κορυφαία χώρα στην Ευρώπη που ξοδεύει τόσα στην εκπαίδευση σε σχέση με το ΑΕΠ στην ΕΕ και σύμφωνα με την Eurostat κατατάσσεται στην κορυφή μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά το ποσοστό του πληθυσμού με προσόντα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας μεταξύ 25-64 ετών.

Ως μέλος της ΕΕ, η Κύπρος προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, με κόστος χαμηλότερο από ό, τι οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, καθώς και σε ιδιωτικές state-of-the-art κλινικές και νοσοκομεία.

Η Κύπρος προσφέρει μια σειρά από έγκριτα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, τα οποία προσφέρουν εξαιρετικά ψηλά επίπεδα στην εκπαίδευση. Τα ελληνικά είναι κυρίως η γλώσσα που χρησιμοποιείται στα δημόσια σχολεία, ενώ η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται στην πλειονότητα των ιδιωτικών σχολείων. Τα τοπικά Κολέγια και πανεπιστήμια αναγνωρίζονται διεθνώς και για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο εξωτερικό, τα σχολεία ακολουθούν το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα, ή προετοιμάζουν τους υποψηφίους για μία θέση σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά το γεγονός ότι η μητρική γλώσσα είναι η ελληνική, η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείτε ευρέως στον τομέα των επιχειρήσεων.

Η πρωτεύουσα και επιχειρηματικό κέντρο της χώρας είναι η Λευκωσία, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Κύπρου. Η Λεμεσός, είναι το κύριο εμπορικό κέντρο και ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Μεσογείου, βρίσκεται ακριβώς πάνω στην νότια ακτή και απέχει περίπου μία ώρα από τη Λευκωσία. Το διεθνές αεροδρόμιο της Κύπρου βρίσκεται στη Λάρνακα και απέχει περίπου 30 λεπτά μακριά από κάθε ένα από τα πιο πάνω κύρια κέντρα του νησιού.